25jun

Maaike Bomers treedt toe tot NOvA-bestuur

Tijdens de vergadering van het college van afgevaardigden van de Nederlandse orde van advocaten op 25 juni is Maaike Bomers verkozen tot lid van de algemene raad. Zij start op 1 juli 2024 als bestuurder bij de NOvA.

NOvA_Spotler insert_Maaike Bomers_260x173Mr. M.L.J. Bomers is advocaat sinds 1994, momenteel met een eigen overheids- en vastgoedpraktijk in Nijmegen. Tot en met maart 2024 was zij ruim vijf jaar de deken van de orde van advocaten in het arrondissement Gelderland. In die hoedanigheid was zij tussen 2022 en 2023 eveneens vice-voorzitter van het landelijk dekenberaad. Naast haar werk als advocaat is Bomers momenteel bestuurslid bij Lawyers for Lawyers en gastdocent aan de Radboud Universiteit. Eerder was zij onder andere bestuurslid van de stichting Legal Valley en docent voor de beroepsopleiding.

Maaike Bomers: “Een goed functionerende en stabiele advocatuur waarin vertrouwen bestaat is essentieel, zeker in de huidige complexe maatschappelijke context. Ik streef naar een goed begrip van de rol van de advocaat en de betekenis van de kernwaarden van de advocatuur binnen het rechtsbestel. Laten we hierover een inhoudelijke dialoog voeren, zowel binnen onze beroepsgroep als daarbuiten.”


Met de toetreding van Maaike Bomers kan de algemene raad rekenen op een ervaren en maatschappelijk betrokken bestuurder die zich met grote mate van kennis zal inzetten voor de advocatuur.

Else Loes Pasma en Susan Kaak
Op 1 juli start ook Else Loes Pasma als bestuurder bij de NOvA. Tegelijkertijd neemt Susan Kaak afscheid als bestuurslid. Zij maakte 5,5 jaar deel uit van de algemene raad, waarvan ruim een jaar als waarnemend deken. In die periode maakte Kaak zich sterk voor onder andere de vernieuwing van de Beroepsopleiding Advocaten, een gezonde financiële huishouding van de NOvA, het toekomstige toezicht op de advocatuur, de internationale inzet van de NOvA en de verbinding binnen de balie. Hiervoor is de algemene raad haar zeer erkentelijk.

Over de algemene raad
De algemene raad bevordert in het belang van de goede rechtsbedeling een behoorlijke uitoefening van de praktijk van advocaten door onder andere beleidsontwikkeling, voorlichting, het voorbereiden van voorstellen voor regelgeving en de uitvoering van wettelijke taken.

Het bestuur van de NOvA bestaat op 1 juli 2024 uit zes leden. Op 1 september 2024 nemen de waarnemend dekens Sanne van Oers en Jeroen Soeteman samen het dekenaat over van scheidend algemeen deken Robert Crince le Roy. Later dit jaar wordt de algemene raad versterkt met een of meer nieuwe bestuursleden.

 

2024