30sep

Karin de Lange en Frank Kroes nieuwe leden van de algemene raad

Tijdens de vergadering van het college van afgevaardigden van de Nederlandse orde van advocaten op 30 september zijn Karin de Lange en Frank Kroes verkozen tot lid van de algemene raad. Zij starten respectievelijk op 1 januari 2025 en 1 november 2024 als bestuurder bij de NOvA.

NOvA nieuwe bestuursleden - 260pxMr. K.D.M. de Lange is als advocaat gespecialiseerd in het strafrecht. Sinds 2017 is zij advocaat bij Wladimiroff Advocaten in Den Haag. Tot dit voorjaar was Karin de Lange voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA).

Mr. Chr.F. Kroes is advocaat sinds 1995. Hij is partner bij Baker McKenzie in Amsterdam, waar hij ook bestuurslid was. Frank Kroes is gespecialiseerd in commerciële geschillen en (inter)nationale arbitrage. Tevens is hij advocaat bij de Hoge Raad der Nederlanden en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Bosch.

Met de komst van Karin de Lange en Frank Kroes blijft niet alleen een goed evenwicht in de man/vrouw-verhouding binnen de algemene raad in stand, maar kan de NOvA tegelijk rekenen op maatschappelijk betrokken bestuurders die zich met grote mate van kennis zullen inzetten voor de advocatuur.

 

2024