1okt

Dilemma: Schending geheimhoudingsplicht

U bent advocaat-stagiair en heeft sinds kort een nieuwe kamergenoot, een nieuwe (senior) advocaat waarmee u het goed kunt vinden. Het valt u op dat hij vaak kantoordocumenten, zoals sjablonen en overeenkomsten, van zijn vorige kantoor gebruikt. Wat doet u?

IStock-2161627911_DilemmApp 1 oktober 2024_webHet dilemma: 'Ik ben advocaat-stagiair op een middelgroot kantoor. Sinds enkele maanden hebben wij een nieuwe (senior)advocaat bij ons op de sectie. Hij is afkomstig van een groot kantoor en heeft daar enkele jaren gewerkt. Wij delen een kamer en kunnen het goed vinden. Het valt mij op dat hij vaak kantoordocumenten, zoals sjablonen en overeenkomsten, van zijn vorige kantoor gebruikt. Ik heb hem daar al een paar keer naar gevraagd, maar hij geeft aan dat heel veel advocaten dat doen, dus waarom hij ook niet. Ik vind dit bijzonder, omdat dit mogelijk in strijd is met zijn geheimhoudingsplicht. Ik wil dit binnen onze sectie bespreekbaar maken, maar zet ik daarmee niet onze prettige werkrelatie op het spel? Wat doe ik?'

Wat zou u doen? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Deelname aan de app is anoniem en niet herleidbaar tot personen / telefoonnummers.

 

Beeldmerk NOvA DilemmApp.50pxHeeft u de app nog niet gedownload? Deze is gratis te downloaden via Google of Apple. Wachtwoord: Advocaat! 

 

Na twee weken verschijnt de slotopmerking van de NOvA bij de reacties op het dilemma in de DilemmApp. U ziet dan hoeveel advocaten het met u eens waren of welke andere oplossingen men zag. 

Wanneer u minimaal drie dilemma's heeft ingevuld verschijnt uw persoonlijke profiel in de app. Bent u bijvoorbeeld meer een 'politicus' of een 'idealist'? 

2024