16sep

19.000ste advocaat start Beroepsopleiding Advocaten

Op het opleidingsinstituut Woudschoten is Juliette Nabben van Meijburg Legal gestart met haar Beroepsopleiding Advocaten. Met haar telt het tableau waar alle advocaten in Nederland op staan ingeschreven nu 19.000 advocaten. Zij kreeg uit handen van bestuurder Maaike Bomers die verantwoordelijk is voor de Beroepsopleiding Advocaten namens de Nederlandse orde van advocaten een bos bloemen en een bef overhandigd.

19000e Advocaat

De Beroepsopleiding Advocaten duurt twee jaar en loopt parallel aan een driejarige stageperiode bij een advocatenkantoor. Daarnaast heeft de ‘BA’ tot doel advocaat-stagiairs op te leiden tot zelfstandige en deskundige advocaten, die optimaal bijdragen aan de kwaliteit van de advocatuur. In de tweejarige Beroepsopleiding Advocaten staan praktische vaardigheden, ethiek en het toepassen van juridische kennis centraal. De kernwaarden van de advocaat zijn expliciet in de opleiding verankerd.

NOvA_Spotler insert_Juliette_19000_260x173Juliette Nabben voelt zich vereerd om de 19.000e advocaat op het tableau te zijn. “Het is een unieke start van mijn loopbaan en ik kijk ernaar uit om mezelf verder te ontwikkelen tijdens de Beroepsopleiding Advocaten.”

2024